,

Voorstelrondje: Ceciel van Iperen

Ceciel is het nieuwste gezicht bij Alles over Groenbeheer. Ze werkt sinds maart bij ons en het wordt hoog tijd dat we haar wat beter aan jullie voorstellen. Al zal ze voor sommigen al een bekend gezicht zijn…

“Mijn naam is Ceciel van Iperen, ik ben 54 jaar en heb twee fantastische kinderen. Ik woon in Wageningen. Een prachtige stad waar ik ook gestudeerd heb aan de universiteit. Ik studeerde Landschapsarchitectuur. Echt een mooie studie waarin de technische aspecten gecombineerd werden met vormgeving en ontwerp. Daar heb ik ongelooflijk veel geleerd. Voordat ik studeerde ben ik een jaar in Parijs geweest om Frans te studeren en tijdens de studie in Wageningen heb ik nog een jaar gestudeerd aan de Michigan State University in de Verenigde Staten.”

Dezelfde collega’s
“Na mijn studie ben ik gaan werken. Eerst bij de universiteit en daarna bij adviesbureau Groenestein en Borst. Bij dit bureau werkten we dagelijks aan het leefbaarder en mooier maken van de buitenruimte. Ook stond het bureau bekend om het ontwikkelen van beheersoftware. Ik heb hier 14 jaar met plezier gewerkt, onder meer dankzij de collega’s. Herman, Michiel, Rob en Clemi om maar een paar te noemen. We hebben veel samengewerkt en er was direct een klik. Superleuk om nu weer dezelfde collega’s te hebben. Na Groenestein en Borst maakte ik de overstap naar CROW, waar ik 13 jaar heb gewerkt als projectmanager. Een onmisbare organisatie voor ons vakgebied. Ik heb er samen met de CROW-collega’s en heel veel mensen uit de praktijk richtlijnen en standaarden gemaakt, over de hele openbare ruimte. Bomen, groen, wegen, civiele kunstwerken, onkruid, faunavoorzieningen, beheersystematieken, assetmanagement, en het IMBOR (Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte). Mooi werk, en ik heb er veel geleerd.”

CROWWat wil ik de komende 10 jaar doen?
“CROW is een organisatie in ontwikkeling. Ook ik begon na te denken over mijn toekomst: wat wil ik de komende 10 jaar doen? Ik zou wel een werkplek willen waar ik mijn kennis rechtstreeks bij de klant kon brengen. In diezelfde periode kwam Herman naar mij met de vraag of ik bij Alles over Groenbeheer wilde komen. Hij wilde de diensten verder uitbreiden met kennis over beheersystematieken en assetmanagement. Het voelde alsof alles bij elkaar kwam, want bij Alles over Groenbeheer kwam ik weer op de plek waar ik heel graag zit: bij de klanten aan tafel om ze te ondersteunen met waardevolle kennis.”

Specialistische kennis uitbreiden
“En wat ontzettend leuk om deze groep vakidioten om me heen te hebben. Prettige collega’s maken je werk echt leuk. We vinden hetzelfde belangrijk. En dat werkt heerlijk. In deze functie werk ik deels als accountmanager en deels als adviseur. Een ideale combinatie, want ik wil het liefst kunnen praten met de klant vanuit mijn eigen ervaring. En dat is precies wat ik nu doe. Wat ik meebreng naar Alles over Groenbeheer? Dankzij mijn ervaring met assetmanagement kunnen we de specialistische kennis uitbreiden.”

Mooi geheel
“Als kind tekende ik al landschappen. Ik ben dus altijd al geïnteresseerd geweest in de openbare ruimte mooier, efficiënte en functioneler maken. En nu is dat mijn dagelijkse praktijk. Mensen worden blij van mooie openbare ruimtes. Een rommelige inrichting wekt een heel ander gevoel op dan een fijne, prettige inrichting. Dat is belangrijk om rekening mee te houden! Je wilt de wereld natuurlijk netjes achterlaten. Veel partijen dragen daar en bij en iedereen doet dat op eigen manier. Alles bij elkaar maken we er een mooi geheel van.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *