Biodiversiteit en klimaatadaptatie praktisch verwerkt in beheerplan

Begin juli heeft Alles over Groenbeheer het beheerplan voor de gemeente Venray opgeleverd. Venray heeft duidelijke ambities. In nauwe samenwerking met de gemeente hebben we die ambities verwerkt in een praktisch Beheerplan Groen & Reiniging voor 2020-2025.

De gemeente wenste een realistische en haalbare keuze voor vier speerpunten: klimaatadaptatie, biodiversiteit, efficiënte bestrijding van boomziekten en -plagen, en van invasieve exoten. Dit hebben we uitgewerkt in concrete beheeractiviteiten.

Een voorbeeld: een deel van het recreatieve gras zal worden omgevormd tot bloem- en kruidenrijk grasland. Niet alleen goed voor flora en fauna, het verlaagt ook de beheerkosten. De kwaliteitsinspectie van de bomen en het groen liet zien dat het kwaliteitsniveau hoog is. In het plan is behoud van dit hoge niveau opgenomen. Uiteraard zijn alle kosten op een rij gezet, zowel de éénmalige als jaarlijkse kosten. Een mooi beheerplan om aan te werken. Ben je benieuwd naar wat we voor jouw gemeente kunnen doen? Neem contact met ons op!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *