,

Alles over Groenbeheer investeert in onze toekomstige generatie technisch boomadviseurs

De European Arboricultural Council (EAC) vertegenwoordigt de nationale boomverzorgingsorganisaties die gezamenlijk de EAC-raad vormen. Deze Raad zorgt voor de uitvoering en de borging van het examen dat leidt tot de kwalificatie van European Tree Technician (ETT). Het examen voor de European Tree Technician (ETT) certificering is bedoeld voor de professionele allround boombeheerder, boomverzorger, beleidsmedewerker en groenvoorziener die boomtechnische adviezen geeft en zich bezighoudt met het voorbereiden en begeleiden van boomtechnische projecten.

Aangezien Alles over Groenbeheer het belang van investeren in de toekomstige jonge generatie gecertificeerde boomadviseurs en het doorgeven van kennis groot acht zetten enkele leden van ons team hun ervaring en kennis ook regelmatig extern in. Dit gebeurt door les te geven op de welbekende vakopleidingen zoals Helicon Eindhoven en Terra Next, maar ook door hun deelname aan de EAC-examencommissie en het team van examinatoren.

Half juni maakten we deel uit van het team van examinatoren van de ETT-examens bij Praktijk Centrum Bomen in Apeldoorn. Met twee teams van examinatoren van elk 3 personen zijn in twee dagen bij in totaal 29 toekomstige ETT-ers het mondelinge examen afgenomen. Het was erg mooi om deze groep gemotiveerde kandidaten te zien die zo belangrijk zijn voor ons vakgebied! Hoewel sommigen erg zenuwachtig waren was het doel van de examencommissie om het beste uit hen proberen te halen tijdens het mondeling. De examinatoren hadden onder andere tot taak om hun oordelen zo goed mogelijk te onderbouwen en uit te schrijven. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *