,

Succesvolle deelname Nederlandse boominfodag 2021

Op donderdag 3 en vrijdag 4 juni werd de Nederlandse Boominfodag weer georganiseerd. Dit jaarlijkse congres over bomen en groene infrastructuur is een initiatief van Jan-Willem de Groot uit Veenendaal, Stadswerk en VHG en het programma bestond uit Webinars en talkshows met bekende sprekers uit binnen-en buitenland.

Allereerst willen wij onze dank uitspreken aan bovengenoemde organisatoren voor een boeiend en divers programma gedurende deze twee dagen. Het succes hiervan bleek ook wel uit de hoge deelname van 800 kijkers!

Namens Alles over Groenbeheer sprak Ceciel van Iperen op dit congres over het onderwerp “NEN 2767 Conditiebepaling bomen”, de nieuwe systematiek voor het bepalen van de technische kwaliteit van bomen. Met deze inspectieresultaten kunnen boombeheerders de vervanging en groot onderhoud berekenen volgens de landelijke NEN2767 norm. Hiermee is er een goede aansluiting op de andere vakgebieden zoals civiel, en kan het groenbeheer integraal geprogrammeerd worden in het totale beheer van de openbare ruimte. Met 150 kijkers was de belangstelling voor onze sessie groot wat ons uiteraard veel deugd doet. 

Tijdens dit Webinar was er ook ruimte voor vraag & antwoord via de chat wat resulteerde in een interessante interactie. Eén van de dingen die ons opviel tijdens deze chatsessie was dat er onder relatief veel boombeheerders bij de term ‘conditiemeting’ nog steeds vrij snel de link wordt gelegd met methodieken als die van Dr. A. Roloff (conditie klassen indeling voor bomen). Hoewel deze link zeer begrijpelijk is aangezien deze methodiek één van de bases vormde voor conditieclassificatie willen wij hier toch onderstrepen dat de NEN 2767 een technische conditiemeting is die gebruikt wordt voor een vervangingsbehoefte van stedelijk groen.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze presentatie?

Klik dan op onderstaande link:

http://www.boominfodag.nl/sessions/nen-2767-conditiebepaling-bomen/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *